Graaf Luitenant Generaal Armand Charles GuilleminotParti, le premier d'azur, à l'étoile rayonnant d'or; le deuxième coupé, au premier des barons militaires, au deuxième de pourpre de chevron d'or accompagné de trois roses d'argent.source:
Wikipedia
Archives Dept du Nord
Find a graveStandbeeld op de gevel van het stadhuis van Duinkerke, Frankrijk
Arc de Triomphe, Paris
werd geboren in Duinkerke, op 2 maart 1774 als zoon van Antoine Claude en Isabelle Barbara Theresia VanLandtschoote.

Sommige biographen vermelden zijn geboorte in België. Misschien was het wat hoog gegrepen, maar aan de leeftijd van zestien jaar, vindt men hem bij de Brabantse omwenteling.

Deze eerste pogingen tot opstand tegen het huis Oostenrijk werden sterk onderdrukt, de jonge Guilleminot bereikt de grens en wordt soldaat in het Franse leger, waar hij in 1792 de rang van tweede luitenant bekomt. Hij was bij de strijd van Neerwinde. Kort nadat hij werd veroordeeld als een van de handlangers van Dumouriez. Hij werd opgesloten met andere officieren in de citadel van Lille. Maar hij ontsnapt net zoals hij ontsnapte aan de Oostenrijkse politie. Hij laat zich vervolgens inlijven in een ander korps. Het was meer zeker een asiel.
Gepromoveerd tot kapitein in het jaar 6 van de franse jaartelling, bekomt hij in Italië de rang van chef bataljon en werd kampverantwoordelijke bij generaal Moreau.

Hij heeft, zoals we zagen, zich laten onderscheiden onder drie illustere leiders, maar waarvan de overwinning niet zonder nabeschouwing was. Moreau nam hem mee naar de Rijn en bleef aan zijn kant tot de Vrede van Amiens. Lees verder in het boek
Bron: Biographie universelle (Michaud) ancienne et moderne Door Eugène Ernest Desplaces, pater Joseph Michaud, Louis Gabriel Michaud pagina 185-187