Over de familie van
Gabrielle Schelstraete van Oordegem

 

In all of us there is a hunger, marrow deep, to know our heritage - to know who we are and where we came from.  Without this enriching knowledge, there is a hollow yearning.  No matter what our attainments in life, there is still a vacuum, an emptiness, and the most disquieting loneliness.
Alex Haley, Roots
 

We brengen u hier wat informatie over de familie Schelstraete.  Mocht dit uw eerste kennismaking zijn met deze website dan komt voor u een woordje uitleg nu misschien goed van pas.

We hebben reeds geruime tijd iets over de stamboom van de familie De Bock op deze webstek.  Hubert De Bock van Watervliet heeft ons ook foto's toevertrouwd van zijn familie en aanverwanten.  Zijn ouders waren Edmond De Bock en Gabrielle Schelstraete.  Zijn foto's van de familie Schelstraete vindt u vooral in het Bruin Album, zoals we dat hier noemen.  Dat album heeft hij allicht  geërfd van zijn moedertje.  (We hebben een afzonderlijke webstek voor bidprentjes.  Ze zijn gerangschikt in alfabetische orde.  Bidprentjes van Schelstraetes vindt men hier.)

Wij zijn Karel Schelstraete heel dankbaar voor zijn milde hulp: hij heeft ons veel verbeteringen en aanvullingen gegeven.  En zo komt u hier nu terecht bij de familie Schelstraete dank zij de bijdragen van de Heer Albert Schelstraete zaliger en Karel Schelstraete.

Camiel Schelstraete

Albert Schelstraete uit Wetteren heeft de genealogie van een aantal Schelstraete families opgespeurd, ongetwijfeld in de hoop een gemeeschappelijke stamvader te vinden.  Dit is dan ook een posthume hulde en dankbetuiging aan hem.  Karel Schelstraete heeft de informatie over zijn stam bijgewerkt en aan ons doorgegeven.  Ook hem zijn we natuurlijk heel dankbaar.

We beginnen hier met Gabrielle Schelstraete, de moeder van Hubert De Bock.

Gabrielle (Maria Gabriella) (° Oordegem 15 mei 1884 - † Watervliet 20 augustus 1974) was de oudste van zes.  Haar broers en zussen waren Theophilus Hector (altijd Hector genoemd), Maria Sophia Helena (Hélène), Pelagie Camilla Maria Anna (Camilla), Remi Joseph (Remi) en Maria Julia Virgina (Juliette).  Zij waren de kinderen van Maria Angelica Casteels en Camillus Schelstraete.

Handtekening van Camiel Schelstraete

Maria Angelica was de oudste van vier.  Zij werd geboren in Oordegem op 23 juni 1851.  Zij is er overleden op 17 december 1907.  Hier vindt u haar bidprentje.  Haar broers en zus waren Theophilus, Petrus Remi(sius) en Sophia.  Hun ouders waren Charles Louis Casteels en Ursula Van Hecke.  Broer Theophilus was getrouwd met Sylvie Leus, broer Petrus Remi was priester en zus Sophia huwde met Alfred Ivergniau. (Hier vindt u een foto van de familie Ivergniau.  We zijn Hubert De Bock van Watervliet heel dankbaar voor dit mooi 'familieportret'.)

Camiel Schelstraete (° Drongen 9 december 1844 - † Oordegem 5 februari 1925) was de enige zoon van Bruno en Joanna Theresia De Temmerman.  Bruno was de zoon van Livinus Bernardus Schelstraete en Carolina De Roose.  Livinus was de zoon van Ludovicus en Maria Anna Beyaert en de kleinzoon van Judocus en Isabella Theresia Vlerick.

If you would not be forgotten,
as soon as you are dead and rotten;
Either write things worthy of reading,
or do things worthy of writing.
Benjamin Franklin, 1738

Hier volgen nu een aantal documenten, een bijdrage van Karel Schelstraete, een afstammeling van Hector Schelstraete en Maria Judith Ernestine Van Damme.  Wij zijn hem hiervoor natuurlijk ook heel dankbaar.

We hopen dat onze geachte bezoekers ons zullen kunnen helpen om die informatie aan te vullen en misschien ook te verbeteren en danken hen hiervoor bij voorbaat.  Familiefoto's en zichten of oude postkaarten van onze streek interesseren ons natuurlijk ook.  We nemen altijd alle mogelijke zorg om alle originele documenten aan hun eigenaar terug te bezorgen.

Nu volgt dus een lijst van de documenten die we u hier kunnen tonen dank zij Karel Schelstraete.

S1  Remi Schelstraete in Harderwijk (NL) met zijn vriend Arthur Van Hauwermeir.
 
S2 Remi Schelstraete in Barneville-sur-Mer in 1916.
 
S3 Remi Schelstraete in militair uniform (1917).
 
S4 Remi Schelstraete's laatste rekeninguittreksel bij zijn ontslag van het Australisch leger.
 
S5 De stoomboot Johan Van Oldenbarneveld waarmee Remi Schelstraete in Amsterdam aankwam.
 
S6 Familieleden van Remi Schelstraete waren per bus naar Amsterdam getrokken voor zijn aankomst na zijn reis rond de wereld.
 
S7 De familie van Edmond De Bock en Gabriëlle Schelstraete.
 
S8 Hubert en Charles De Bock in de tuin voor het ouderlijk huis in Watervliet.
 
S9 Overlijdensbericht van Camiel Schelstraete.
 
S10 Pater Karel Van Damme op bezoek in Watervliet.
 
S11 Klasfoto gemaakt in de gemeenteschool van Oordegem ca. 1896.
 
S12 Hector Schelstraete ter gelegenheid van zijn Plechtige Heilige Communie.
 
S13 Hector Schelstraete, student in 1905.
 
S14 Hector Schelstraete in 1934.
 
S15 Hector Schelstraete, landbouwingenieur, een foto van rond 1936.
 
S16 Huwelijksfoto van Maria Van Damme en Hector Schelstraete.
 
S17 Hector Schelstraete en Maria Van Damme op huwelijksreis in Lourdes.
 
S18 Camiel Schelstraete en de "Ligue vélocipédique belge"
 
S19 De Special Tripel van Brouwerij "De Jager".
 
S20 WORLD WAR TWO Commemoration - In honour of Ronald Shelstrat
Dedicated by Karel Schelstraete, Nephew.
 

Neem aub contact op met ons als u meer informatie, aanvullingen of verbeteringen heeft.
Met dank bij voorbaat.

Ten slotte nog dit: we hebben een alfabetische namenlijst gemaakt van al de personen die geïdentifieerd werden in de foto's van Hubert De Bock.  We hebben aan die lijst ook de namen toegevoegd van de mensen in de foto's hier van de Heer Karel Schelstraete.

Onze De Bock webstek

De familie De Neve - The De Neve family
De familie De Jonghe
De familie Noë - The Noë family
Over de familie Schelstraete
Our Meetjesland (in English) - Het Meetjesland
Doorzoek onze De Bock webstek

MijnPlatteland homepage

counter


Meest recente bijwerking: