Svends forlovede Olga skriver til sin kommende svigermor

                                                                                                                                                                                                       5. / 18. juni 1917

Højtærede fru Ørum,

De undrer Dem sikkert såre over, at jeg i lang tid ikke har skrevet til Dem; jeg beder Dem undskylde mig, men tro mig, det er meget svært. Jeg har allerede flere gange givet mig i kast med at skrive til Dem, men jeg har slet ikke kunnet få det afsluttet. Netop fordi dette brev er det eneste dokument, ud fra hvilket De kan bedømme mig, så overvejer jeg meget nøje hver eneste vending og hvert ord, og brevet bliver derfor tørt og ikke oprigtigt. Hvor ville det være meget lettere og bedre, hvis jeg kunne komme til Dem og bede Dem optage mig i familien, men det kan desværre ikke lade sig gøre.

Jeg er meget ked af, at jeg ikke ser Dem til brylluppet, men jeg håber, at vi efter krigen tager til Danmark og mødes med Dem. Svend har vist allerede skrevet til Dem, at vi fremskynder brylluppet til den 8. / 21. juli. Vi (havde ikke regnet med at) modtage papirerne så hurtigt, og derfor bestemte vi i første omgang, at det skulle holdes i september.

Lige nu har vi arbejdet hele tiden i haven og gravet bede og plantet blomster, for at haven kan være i fuldt flor til brylluppet, eftersom (det skal holdes) i sommerhuset. Svend har med stor begejstring puslet i haven i sin fritid, og han har helt opgivet sine russisktimer. Jeg var begyndt at lære dansk i Moskva, men så blev min lærerinde syg, og vi tog på landet - … Men jeg har ikke opgivet håbet om at lære dansk og at kunne skrive til Dem på dansk. Men indtil da skriver jeg på russisk, og jeg håber, at De kan finde en oversætter. Jeg takker Dem mange gange for de gode ord i brevet til Deres søn. Jeg skal forsøge at gøre mig fortjent til Deres venlige indstilling til mig.

Jeg sender Dem og Deres ægtefælle mine oprigtige hilsener.

Olga Schwallbach


Site Map  Updated 26. august 2006 - email:  Hedvig Pitzner-Jørgensen